Kreativitet

kreativitet mindfulness måleri

 

Dragspelsbok aug 2021. På bilden min syster och syskonbarn.

Det börjar med ett stort vitt tomt papper!

Efter två timmars kreativt, intensivt skapade har du en färdig dragspelsbok. Kanske är den färgglad som de min syster och syskonbarn visar på bilden, eller så ser den ut på ett helt annat sätt. Jag brukar fortsätta skapandet med boken: göra collage, måla mönster eller skriva in citat och dikter, möjligheter är oändliga och dina att upptäcka!

Det finns akvarellkritor, akrylfärg, olika verktyg och saker som du kanske inte är van att måla med. Jag kommer inte att lära ut hur man målar, däremot kommer jag att guida till ett intuitivt, mer lekfullt förhållningssätt.

Vi arbetar i flera steg, reflekterar och delar erfarenheter. Vad blir du nyfiken på? Det blev stopp- vad hände nu? Hur blir du inspirerad? Vad säger den inre kritikern och hur kan du bemöta det?

Är du ovan vid att måla och har tankar om att du inte kan så börja gärna med workshopen Måla tillsammans.

Mindful Måleri: Måla Tillsammans

För dig som vill hitta (tillbaka) till nyfikenhet och glädje med färg och form. Jag guidar en process i flera steg där vi delar erfarenheter och reflekterar över behov och längtan. En del sker i det yttre på pappret, en del sker inuti dig. Redskapen och det vi målar på är enkla, sådant som du kan bli inspirerad att fortsätta med hemma.

Mindful Måleri: Färgblandningar och mönster

Under planering: Vi kommer att blanda färger och leka med harmoni och kontraster, använda verktyg och material för att skapa avtryck på våra papper. Även i den här workshopen får livet ta plats samtidigt som vi utforskar vad som skänker dig glädje och hur du kan göra mer av det. Anmäla gärna förhandsintresse!

Tid 2 timmar och en kvart Max 4 personer per grupp

Avgift 450 kr per person, studerande och seniorer 350 kr inklusive material.

Plats Gamla Stans Mötesrum Johannesgränd 2

Kommande datum Dragspelsbok: fre 8/10 kl 14-16.15, lör 23/10 kl 14-16.15, lör 13/11 kl 11-13.15. Kommande datum Måla tillsammans: lör 18/9 kl 14-16.15, lör 2/10 kl 10-12.15. Är ni en familj eller vänner som vill måla tillsammans så går det att ordna .

Har du behov av en helt egen stund? Arbeta mer terapeutiskt? Avgift 600 kr/ timme, 90 min 800 kr. Boka din tid i kalendern.

Anmälan via mail senast 2 dagar innan. Avbokning senast kvällen innan!


PoesiLek Mindful Poetry

Nästa tillfälle: fredag 26/11 kl 16-17.30 Online

 

Längtar du att bli mer vän med orden? Att få upptäcka och uttrycka vad som pågår just nu? Vill du lära dig ett sätt att skriva som gör att du även får syn på det som finns som ett frö under ytan. Längtar du efter att få skriva och läsa utan att bli bedömd eller kritiserad?

PoesiLek Mindful poetry är en kreativ workshop där Du får skriva Elfern- 11 ordsdikter tillsammans med andra som längtar att uttrycka sig. Vi börjar med att landa och värmer upp med lite frigörande ordlek. Elfern är ett bundet format som du får lära dig, sedan skriver och läser vi tillsammans. Det blir ett nytt tema varje gång och ibland provar vi andra former av ordmakeri. Troligen blir du förvånad och berörd av det du får höra och av det du själv skrivit. Du får vara människa bland andra människor, dela verklighet en stund, känna gemenskap, glädje och hopp.

 

Vi träffas Digitalt via zoom, du får länk vid anmälan efter betalning.

 

  • Avgift 250 kr per tillfälle, 200 kr för studerande och senior.
  • Kommande fredagar: 24/9, 15/10, 5/11, 26/11, 17,12

Nyfiken
Det är mycket blått nu.

Creative coaching

När Du läser beskrivningarna ovan: känner du ett behov av att samtala om din kreativitet innan du börjar måla eller skriva. För Du kommer inte igång på egen hand och i grupp är det ännu värre.

Det är vanligt att ha en stark presterade som sätter stopp i hjulet. Hindrar dig från att göra det som du längtar mest av allt efter. 

Ett annat vanligt hinder för kreativitet är att det finns en stark föreställning om ARBETE först, RoLiGT sen. Det kan röra sig om en nedärvd känsla av plikt. Är den till hjälp i ditt liv nu? 

Jag är övertygad om att vi alla behöver skapandet i någon form, det kan lika gärna vara att skriva copy på jobbet som att brodera rosa blommor på dina sockor. 

Undersök dina hinder, din längtan och dina möjligheter i Creative coaching tillsammans med mig. 

Du är kvinna och har ADHD, ADD etc är särskilt välkommen!