Plötsligt ramlar poletten ned.

När frö går i blom. Som du kanske såg fyllde jag år för en tid sedan och bjöd in till firande med insamling via zoom. QiGong, rörelse till musik, öronmassage plus lite improviserad sång och annat. Insamlingen til Läkare utan gränser gav 2500 kr. en droppe i havet som tillsammans med andras droppar bildar ett hav. Tack till alla som var med och firade och bidrog till en fin stund!

Det jag vill dela från den dagen är hur jag hör mig själv säga att något blivit allt mer tydligt. Jag, och jag tror vi, längtar efter fred. Fred på jorden, fred i vår värld, fred mellan och och fred inom oss. Men fred är svårt och tanken svindlar vid tanken på vad som krävs för att skapa bestående fred. Känslan av maktlöshet knackar på och jag känner mig oändligt liten. 

Det är då orden kommer: Vänlighet är enkelt. Vi kan alla vara vänliga. Vänlighet börjar NU.

Vi kan alltid hitta flera olika sätt att vara vänliga på. Både inåt, hur vi behandlar oss själva, och utåt, hur vi bemöter våra medmänniskor. Våga välja vänlighet. 

Första delen av poletten är att jag ser så tydligt hur vänlighet är ett frö och att dess frukt, den vackraste blomman, heter fred. 

Det andra är att jag ser hur själva sammanhanget bidrar till stundens klarhet. När jag känner mig sedd, trygg och bekräftad, då logger insikterna redo att gå från frö till frukt. Motsatsen- nör jag könner mig osedd, stressad och osynlig då är vägen mellan sådd och skörd mycket längre. De frän jag sår kanske inte ens kan växa upp på grund av brist på näring. 

För dig som tvekar: att vara vänlig innebär inte att sluta sätta sunda gränser! Inte heller att vara mesig, undfallande eller otydlig. 

Så jag frågar igen: Hur kan du vara mer vänlig idag

Jag letar inspiration hos en favoritkonstnär: Paul Klee

Frön
Senecio 1922

Paul Klee är bland annat känd för sin strävan att göra det komplexa enkelt. Han var en viktig del av Bauhaus-rörelsen och blev bannlyst av Hitler, tillsammans med flera andra konstnärer, för sin ”olämpliga” konst. 

Citat (som jag älskar).

”A line is a dot going for a walk. A drawing is a line going for a walk”

Så här blir första försöket. Läs mer om hur jag gjorde i texten nedanför bilden.

polett
På sniskan i tillvaron 2024

Jag har inte lust att måla utan tar fram egna gelliprintade papper, sax, limstift och en svart permanent penna. Uppgiften är att bli inspirerad, inte att efterlikna, så jag väljer några element att ha kvar: ögonen, cirkeln och några linjer. Sen får bilden växa fram och jag har roligt!

Det är sportlov i Stockholm nästa vecka. Kanske du har tid och lust att göra din egen inspirationsbild?

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen