Kreativitet

Kreativitet- det underbara och ibland svåra. 

 

Känner du igen att huvudet, din inre kritiker, stoppar dig?

Har du glömt hur man gör och behöver hjälp att komma igång?

Vill du hitta nya, kanske mer lekfulla, sätt att vara kreativ på?

 

Med mig får du prova nya förhållningssätt där vad du gör eller hur det blir inte är lika viktigt som att att du gör.  

Jag behöver skapa en stund varje dag. Vad behöver du?

 

kreativitet måla
Måla akryl

Kreativitet trycka
Trycka bilder

Kreativitet dragspel
Göra dragspelsbok Concertina

Kreativitet Tillsammans
Måla tillsammans: Kom igång

Kreativitet Harmoni
Färglek: för dig som målat ett tag

Kneeling
Måla fram din bild

Inspirerande kreativa workshops

Ny hemsida: 

Jag bygger en ny hemsida för min konst och för mina kreativa workshops. Du hittar den här www.annaswardart.se

Inspirerande kreativa workshops

Vill Du bli inspirerad att börja måla igen? Har Du kört fast i konsten eller livet? Finns det en längtan samtidigt som Du upplever att det är svårt att komma igång? Har du lust att måla med andra och dela erfarenheter och upptäckter? 

Jag leder korta playshops på olika teman. Kreativitet är en källa till livskraft och glädje och det finns så mycket att upptäcka och lära om oss själva när vi tar fram papper, färg och kritor och börjar skapa. Du kommer att upptäcka inre kritik, när du säger Nej till din upplevelse, när du stoppar dina idéer osv. Jag visar olika tekniker och ger samtidigt mycket utrymme till egen improvisation och lekfullt experimenterande. Det här sättet att skapa på upplevs ofta som inspirerande och lustfyllt! 

PS. Är du intresserad av en ren teknikkurs gör du kanske bäst i att hitta en annan lärare. Jag lär ut på samma sätt som jag skapar, intuitivt och utforskande. Ofta tänker jag att våra livsfrågor får vila och mogna medan vi skapar och svaren kommer till oss från andra platser än enbart det logiska sinnet. 

 

 

Ny playshop: Skapa bilder i flera lager med Gelliplate.
 

Du får lära dig grunderna i att en spännande teknik. Vi trycker bilder i ett eller flera lager, använder egna schabloner eller växter och ser hur det går att bygga upp en bild i flera lager. Tekniken är enkel i sig samtidigt som det finns mycket lekfullt lärande att ta till sig. Det är svårt att styra resultatet vilket kan låta utmanande, men upplevelsen är ofta att den inre kritikern får vila en stund. 

I mån av tid kan du göra collage av dina tryck, skära till bokmärken till läsande vänner, göra egna tackkort eller något annat.

Vi är hemma hos mig så du får skapa omgiven av mina målningar, bli inspirerad av färg och form. 

 • Avgift 850 kr/ 700 kr för studerande och senior inkl material. 
 • Blecktornsstigen 24, 1 tr (ej hiss).
 • Du tar med egen lunch
 • Plats för max 5 deltagare.
 • Anmälan senast ons kl 20 (avbokning senast samma tid). 

Vårens datum och länk till anmälan:

21 jan anmälan18 feb anmälan

25 mars anmälan.

13 maj anmälan

Du ser direkt om det finns plats kvar!

 

TIPS: Tryckplattorna kan vara svåra att få tag på i butik. Ange vid anmälan om du vill köpa mina hemgjorda(ca 17×17 cm). Du kan göra din egen av gelatinblad, glycerol och vatten. Jag har gjort en beskrivning som du även kan ladda ned och spara. ”Gör din egen GelliPlate

Materialbutiken i Stockholm (hörnet Östgötagatan -Folkungagatan) brukar ha 10 cm Inkroller/ Lino-rulle i lager 119 kr/st. De har ett stort sortiment av ”bra- att-ha-saker”: papper och färg, klister, skärverktyg, med mera. 

Playshops

Nyhet 2: Gör din egen bok

Du får lära dig att  2 olika bokformat. Vi målar omslag, viker och stygnar ihop eller sammanfogar på andra sätt. Kunskap från boken ”Art of the fold” där bokkonstnären Heidi Kyle mycket generöst delar med sig av årtionden av upptäcker. Jag har också lärt mig av svenska bokbindaren och konstnären Monica Langwe. 

Den här stunden passar dig som tycker om att blanda noggrannhet med lekfullt skapande.

 • Datum och tid: kommer snart. 
 • Avgift: prel 600 kr för 3 timmar, senior och studerande 450 kr 
 • Plats för 4 deltagare
 • Intresseanmälan: skicka ett mail och önska datum! anna@annasward.se

Kom igång och måla med akryl!

Jag visar olika verktyg, färger och guidar dig genom några övningar och där börjar skapandet. Vi tar regelbundna pauser för att du ska få reflektera över vad som sker när du provar dig fram. Det här ingen teknikkurs utan fokus ligger på att hitta inspiration och glädje i skapandet, att komma igång och få lust att fortsätta på egen hand. 

 • Nytt datum kommer! Lör 15 april kl 11-14.30 flyttas pga för få anmälningar.
 • Tid 3 tim 30 min inklusive fikapaus.
 • Avgift 550 kr, studerande och senior 450 kr inkl material. 

Länk till anmälan

Concertina Dragspelsbok

Det börjar med ett stort vitt tomt papper!  Efter två timmars kreativt, intensivt skapade har du en dragspelsbok. Den kan du fortsätta skapandet med hemma: göra collage, måla mönster eller skriva in citat och dikter, möjligheter är oändliga och dina att upptäcka!

Det finns akvarellkritor, akrylfärg, olika verktyg och saker som du kanske inte är van att måla med. Jag kommer inte att lära ut hur man målar, däremot kommer jag att guida till ett intuitivt, mer lekfullt förhållningssätt.

I steg 2 tar du med din bok från steg och så fortsätter vi med collage, nya lager, mönster med mera. 

Tid 2 tim 15 min. Avgift 450 kr, studerande och senior 400 kr inklusive material.

Måla en bild Tillsammans Återkommer hösten 2023!

För dig som vill hitta (tillbaka) till nyfikenhet och glädje med färg och form. Jag guidar en process i flera steg där vi delar erfarenheter och reflekterar över behov och längtan. En del sker i det yttre på pappret, en del sker inuti dig. Redskapen och det vi målar på är enkla, sådant som du kan bli inspirerad att fortsätta med hemma. Om det finns tid (alla grupper har olika tempo) så skriver vi en kort berättelse om bilden. 

 • Tid 2 timmar 30 min.
 • Avgift 400 kr, studerande och senior 350 kr inklusive material. 
 • Max 4 deltagare
 • Hemma i mitt vardagsrum på Södermalm.

Måla tillsammans

Föredrar du en egen stund med mig?

Home

Vill Du arbeta individuellt eller mer terapeutiskt? Är du ledare och har tankar om att frigjord kreativitet kan stötta dig i din ledarroll? Jag hjälper dig, guidar med kraftfulla frågor för att komma till botten med dina frågor. Du kanske arbetar kreativt i någon form, med ord eller bild, eller behöver en nytändning i din verksamhet. Har Du upptäckt ett negativt mönster i form av hämmande prestationstankar som du har svårt att hantera på egen hand? Inre och yttre stress kan vara en till faktor som hämmar kreativiteten och indirekt påverkar din arbetssituation. Vi lägger upp en plan för sessionerna baserat på dina behov och arbetar med tydliga mål förankrade i din verklighet.

Pris: 60 min 750 kr, 90 min 900 kr. Paketpris 3 tillfällen á 60 min 2 000 kr , 3 x 90 min 2450 kr. 

PoesiLek Mindful Poetry

 Nästa tillfälle fredag 2 juni kl 17-18.30. Online via zoom.
Längtar du att bli mer vän med orden? Att få upptäcka och uttrycka vad som pågår just nu? Vill du lära dig ett sätt att skriva som gör att du även får syn på det som finns dolt under ytan. Längtar du efter att få skriva och läsa utan att bli bedömd eller kritiserad?

PoesiLek Mindful poetry är en kreativ workshop där Du får skriva Elfern- 11 ordsdikter tillsammans med andra som längtar att uttrycka sig. Vi börjar med att landa och värmer upp med lite frigörande ordlek. Elfern är ett bundet format som du får lära dig, sedan skriver och läser vi tillsammans. Det blir ett nytt tema varje gång och ibland provar vi andra former av ordmakeri. Troligen blir du förvånad och berörd av det du får höra och av det du själv skrivit. Du får vara människa bland andra människor, dela verklighet en stund, känna gemenskap, glädje och hopp.

Vi träffas Digitalt via zoom, du får länk vid anmälan efter betalning.

 

 • Avgift 250 kr per tillfälle, 200 kr för studerande och senior.
 • Kommande datum: 3 feb, 3 mars, 31 mars, 28 april, 2 juni kl 17-18.30. 
 • 4-8 deltagare
 • Anmälan via mail senast två dagar innan


PDF:er för nedladdning

Här finns :er som du gärna får ladda ned. Först en beskrivning av hur du skriver Elvaordsdikter och sedan två ordsamlingar med ord för känslor och behov.

Till sist finner du ett hjälpdokument för Rad 2, du som skrivit ett tag kommer  att förstå hur det kan vara till hjälp. 

Att skriva Elvaordsdikter

Ord för känslor

Ord för att tolka behov

Träna på rad 2 i elvaordsdiktenrna


Coachande samtal

För dig som ofta hamnar i att du skjuter upp ditt eget skapande, ser allt annat som måste göras först och har svårt att komma igång. Du är nyfiken på vad som ”sitter i vägen” och är villig att titta lite djupare på dina mönster. 

Det är vanligt att ha en stark presterare som sätter stopp i hjulet. Hindrar dig från att göra det som du längtar efter mest av allt. 

Ett annat vanligt hinder för kreativitet är att det finns en stark föreställning om ARBETE först, RoLiGT sen. Det kan röra sig om en nedärvd känsla av plikt. Är den till hjälp i ditt liv nu? 

Jag är övertygad om att vi alla behöver skapandet i någon form, det kan lika gärna vara att skriva copy på jobbet som att brodera rosa blommor på dina sockor. 

Undersök dina hinder, din längtan och dina möjligheter i Creative coaching tillsammans med mig. 

Du är kvinna och har ADHD, ADD etc är särskilt välkommen! 

Nyfiken

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen