Kreativitet

blir djupt berörd

 

Inspirerande kreativa workshops

Vill Du bli inspirerad att börja måla igen? Har Du kört fast i konsten eller livet? Finns det en längtan men upplever att det är svårt att komma igång? Har du lust att måla med andra och dela erfarenheter och upptäckter? 

Jag leder korta workshops på olika teman, alla med en stadig fot i mindfulness. Kreativitet är en källa till livskraft och glädje och det finns så mycket att upptäcka och lära om oss själva när vi tar fram papper, färg och kritor och börjar skapa. Du kommer att upptäcka inre kritik, när du säger Nej till din upplevelse, när du stoppar dina idéer osv. Jag guidar med frågor och leder övningar med enkla verktyg som många har hemma. Vad Du skapar är mindre viktigt än hur vägen dit ser ut. Det här sättet att skapa på upplevs ofta som inspirerande och lustfyllt! 

Här hittar du det uppdaterade vårprogrammet med datum för måleri och poesi: Kreativa äventyr april-juni
 

 

Våga måla (ny) Enkla tekniker med oväntade resultat

Du får göra ett antal mindre bilder från ett större ark. Jag visar olika verktyg och färger som du kan använda och sedan börjar skapandet. Till processen hör ett antal frågor som kan vara till hjälp för dig att hitta glädje, fokus och inspiration. 

Tid 3 tim 15 min inklusive fikapaus. Avgift 475 kr, studerande och senior 425 kr inklusive material. 

Våga måla 2 Lek med färg (ny)

Blanda harmoniska färgkombinationer och lägg till en accent för kontrast.. En hel värld finns att upptäcka bland färgtuberna. Både för dig som aldrig målat och för dig som  är mera van. 

Tid 3 tim 15 min. Avgift 475 kr/ 425 kr studerande och senior, inklusive material. 

Concertina Dragspelsbok

Det börjar med ett stort vitt tomt papper!  Efter två timmars kreativt, intensivt skapade har du en färdig dragspelsbok. Kanske är den färgglad som de min syster och syskonbarn visar på bilden, eller så ser den ut på ett helt annat sätt. Jag brukar fortsätta skapandet med boken: göra collage, måla mönster eller skriva in citat och dikter, möjligheter är oändliga och dina att upptäcka!

Det finns akvarellkritor, akrylfärg, olika verktyg och saker som du kanske inte är van att måla med. Jag kommer inte att lära ut hur man målar, däremot kommer jag att guida till ett intuitivt, mer lekfullt förhållningssätt.

I steg 2 tar du med din bok från steg och så fortsätter vi med collage, nya lager, mönster med mera. 

Vi arbetar i flera steg, reflekterar och delar erfarenheter. Vad blir du nyfiken på? Det blev stopp- vad hände nu? Hur blir du inspirerad? Vad säger den inre kritikern och hur kan du bemöta det?

Tid 2 tim 15 min. Avgift 400 kr, studerande och senior 350 kr inklusive material.

Mindful Måleri: Måla Tillsammans Återkommer i sommar!

För dig som vill hitta (tillbaka) till nyfikenhet och glädje med färg och form. Jag guidar en process i flera steg där vi delar erfarenheter och reflekterar över behov och längtan. En del sker i det yttre på pappret, en del sker inuti dig. Redskapen och det vi målar på är enkla, sådant som du kan bli inspirerad att fortsätta med hemma.

Tid 2 timmar 30 min. Avgift 400 kr, studerande och senior 350 kr inklusive material. 

 

 Faktaruta

 • Plats Gamla Stans Mötesrum Johannesgränd 2 (mellan Skeppsbron och Österlånggatan)

 •  Anmälan via mail senast 3 dagar innan. Betalning via swish efter bekräftelse. 
 • Avbokning senast ett dygn före sedan får du betala 300 kr.  

kreativitet

Här är vårprogrammet med kreativa äventyr måleri och poesi. 

Öppna och läs, ladda ned och spara. Glöm inte att anmäla dig i god tid, grupperna är små!

Kreativa äventyr april-juni (pdf)


Har Du behov av individuell vägledning eller att arbeta mer terapeutiskt? Jag kan hjälpa dig!

Erbjudande våren 2022: 90 min 750 kr

PoesiLek Mindful Poetry

Nästa tillfälle: måndag 28 feb kl 16-17.30 Online

 

Längtar du att bli mer vän med orden? Att få upptäcka och uttrycka vad som pågår just nu? Vill du lära dig ett sätt att skriva som gör att du även får syn på det som finns dolt under ytan. Längtar du efter att få skriva och läsa utan att bli bedömd eller kritiserad?

PoesiLek Mindful poetry är en kreativ workshop där Du får skriva Elfern- 11 ordsdikter tillsammans med andra som längtar att uttrycka sig. Vi börjar med att landa och värmer upp med lite frigörande ordlek. Elfern är ett bundet format som du får lära dig, sedan skriver och läser vi tillsammans. Det blir ett nytt tema varje gång och ibland provar vi andra former av ordmakeri. Troligen blir du förvånad och berörd av det du får höra och av det du själv skrivit. Du får vara människa bland andra människor, dela verklighet en stund, känna gemenskap, glädje och hopp.

Vi träffas Digitalt via zoom, du får länk vid anmälan efter betalning.

 

 • Avgift 250 kr per tillfälle, 200 kr för studerande och senior.
 • Kommande måndagar: 28/2,  21/3, 11/4, 2/5, 23/5, 13/6. Tid 16-17.30. 
 • Minst 3 deltagare
 • Anmälan senast dagen innan kl 12. 


NYHET OrdLek

Finns det ord som ger dig dåliga associationer och till och med rysningar? Vi tar oss an olika ord, utforskar hur de påverkar oss och börjar sedan plocka isär och ladda ur. 

Kom ihåg att precis som tankar så består ord av en mängd bokstäver som vi sätter samman på olika sätt. I grunden är de neutrala tecken, med andra ord är det våra föreställningar och tankar om våra reaktioner som ställer till det. 

Vi gör övningar i flera steg, med papper och penna som enkla och kraftfulla verktyg. Var nyfiken och låt dig bli överraskad kan vara en god utgångspunkt. 

Datum:

 • Måndag 3 jan 2022 kl 15-16.30 Digitalt via zoom, fler datum kommer!
 • Avgift 250 kr (senior, studerande 200 kr)
 • Minst 3 deltagare
 • Anmälan senast 2 dagar innan


PDF:er för nedladdning

Här finns :er som du gärna får ladda ned. Först en beskrivning av hur du skriver Elvaordsdikter och sedan två ordsamlingar med ord för känslor och behov.

Till sist finner du ett hjälpdokument för Rad 2, du som skrivit ett tag kommer  att förstå hur det kan vara till hjälp. 

Att skriva Elfern

Ord för känslor

Ord för att tolka behov

Elfern Träna på rad 2

Nyfiken
Det är mycket blått nu.

Creative coaching

När Du läser beskrivningarna ovan: känner du ett behov av att samtala om din kreativitet innan du börjar måla eller skriva. För Du kommer inte igång på egen hand och i grupp är det ännu värre.

Det är vanligt att ha en stark presterade som sätter stopp i hjulet. Hindrar dig från att göra det som du längtar mest av allt efter. 

Ett annat vanligt hinder för kreativitet är att det finns en stark föreställning om ARBETE först, RoLiGT sen. Det kan röra sig om en nedärvd känsla av plikt. Är den till hjälp i ditt liv nu? 

Jag är övertygad om att vi alla behöver skapandet i någon form, det kan lika gärna vara att skriva copy på jobbet som att brodera rosa blommor på dina sockor. 

Undersök dina hinder, din längtan och dina möjligheter i Creative coaching tillsammans med mig. 

Du är kvinna och har ADHD, ADD etc är särskilt välkommen! 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.