Kreativitet

kreativitet mindfulness måleri

 

Dragspelsbok aug 2021. På bilden min syster och syskonbarn.

Det börjar med ett stort vitt tomt papper!

Efter två timmars kreativt, intensivt skapade har du en färdig dragspelsbok. Kanske är den färgglad som de min syster och syskonbarn visar på bilden, eller så ser den ut på ett helt annat sätt. Jag brukar fortsätta skapandet med boken: göra collage, måla mönster eller skriva in citat och dikter, möjligheter är oändliga och dina att upptäcka!

Det finns akvarellkritor, akrylfärg, olika verktyg och saker som du kanske inte är van att måla med. Jag kommer inte att lära ut hur man målar, däremot kommer jag att guida till ett intuitivt, mer lekfullt förhållningssätt.

Vi arbetar i flera steg, reflekterar och delar erfarenheter. Vad blir du nyfiken på? Det blev stopp- vad hände nu? Hur blir du inspirerad? Vad säger den inre kritikern och hur kan du bemöta det?

 

NYHET: Gör din Concertina- dragspelsbok  med collageteknik!

Kreativa datum under december och januari: 

 • Måla dragspelsbok tis 28 dec kl 14-16.30, fre 7 jan kl 14-16.30.
 • Collage dragspelsbok fre 30 dec kl 11-13.30, fre 21 jan kl 14-16.30.

 

Är du ovan vid att måla och har tankar om att du inte kan så börja gärna med workshopen 

Mindful Måleri: Måla Tillsammans

För dig som vill hitta (tillbaka) till nyfikenhet och glädje med färg och form. Jag guidar en process i flera steg där vi delar erfarenheter och reflekterar över behov och längtan. En del sker i det yttre på pappret, en del sker inuti dig. Redskapen och det vi målar på är enkla, sådant som du kan bli inspirerad att fortsätta med hemma.

 

Faktaruta

 • Avgift 450 kr (senior och studerande 350 kr) inklusive material.

 • Plats Gamla Stans Mötesrum Johannesgränd 2 (mellan Skeppsbron och Österlånggatan)

 •  Anmälan via mail senast 3 dagar innan.
 • Avbokning senast kvällen innan, sedan får du betala 300 kr. 

 

Har du behov av en helt egen stund och arbeta lite mer terapeutiskt? Jag har kunskapen att hjälpa dig. 

Introduktionspris online 600 kr/ timme, 90 min 800 kr. Gäller dec 2021 samt jan och feb 2022. 


PoesiLek Mindful Poetry

Nästa tillfälle: fredag 21/1 kl 16-17.30 Online

 

Längtar du att bli mer vän med orden? Att få upptäcka och uttrycka vad som pågår just nu? Vill du lära dig ett sätt att skriva som gör att du även får syn på det som finns dolt under ytan. Längtar du efter att få skriva och läsa utan att bli bedömd eller kritiserad?

PoesiLek Mindful poetry är en kreativ workshop där Du får skriva Elfern- 11 ordsdikter tillsammans med andra som längtar att uttrycka sig. Vi börjar med att landa och värmer upp med lite frigörande ordlek. Elfern är ett bundet format som du får lära dig, sedan skriver och läser vi tillsammans. Det blir ett nytt tema varje gång och ibland provar vi andra former av ordmakeri. Troligen blir du förvånad och berörd av det du får höra och av det du själv skrivit. Du får vara människa bland andra människor, dela verklighet en stund, känna gemenskap, glädje och hopp.

Vi träffas Digitalt via zoom, du får länk vid anmälan efter betalning.

 

 • Avgift 250 kr per tillfälle, 200 kr för studerande och senior.
 • Kommande fredagar: 17/12, 21/1, 11/2, 4/3. Tid 16-17.30. 
 • Minst 3 deltagare
 • Anmälan senast dagen innan kl 12. 


NYHET OrdLek

Finns det ord som ger dig dåliga associationer och till och med rysningar? Vi tar oss an olika ord, utforskar hur de påverkar oss och börjar sedan plocka isär och ladda ur. 

Kom ihåg att precis som tankar så består ord av en mängd bokstäver som vi sätter samman på olika sätt. I grunden är de neutrala tecken, med andra ord är det våra föreställningar och tankar om våra reaktioner som ställer till det. 

Vi gör övningar i flera steg, med papper och penna som enkla och kraftfulla verktyg. Var nyfiken och låt dig bli överraskad kan vara en god utgångspunkt. 

Datum:

 • Måndag 3 jan 2022 kl 15-16.30 Digitalt via zoom
 • Lördag 22 jan kl 15-16.30 Live Gamla Stans Mötesrum (prel.)
 • Avgift 250 kr (senior, studerande 200 kr)
 • Minst 3 deltagare
 • Anmälan senast 2 dagar innan


PDF:er för nedladdning

Här finns :er som du gärna får ladda ned. Först en beskrivning av hur du skriver Elvaordsdikter och sedan två ordsamlingar med ord för känslor och behov.

Till sist finner du ett hjälpdokument för Rad 2, du som skrivit ett tag kommer  att förstå hur det kan vara till hjälp. 

Att skriva Elfern

Ord för känslor

Ord för att tolka behov

Elfern Träna på rad 2

Nyfiken
Det är mycket blått nu.

Creative coaching

När Du läser beskrivningarna ovan: känner du ett behov av att samtala om din kreativitet innan du börjar måla eller skriva. För Du kommer inte igång på egen hand och i grupp är det ännu värre.

Det är vanligt att ha en stark presterade som sätter stopp i hjulet. Hindrar dig från att göra det som du längtar mest av allt efter. 

Ett annat vanligt hinder för kreativitet är att det finns en stark föreställning om ARBETE först, RoLiGT sen. Det kan röra sig om en nedärvd känsla av plikt. Är den till hjälp i ditt liv nu? 

Jag är övertygad om att vi alla behöver skapandet i någon form, det kan lika gärna vara att skriva copy på jobbet som att brodera rosa blommor på dina sockor. 

Undersök dina hinder, din längtan och dina möjligheter i Creative coaching tillsammans med mig. 

Du är kvinna och har ADHD, ADD etc är särskilt välkommen!