Samtal och behandling

klang
samtal

När det har kört ihop sig

Känner du dig stressad och trött? 

Det mänskliga priset för stress och utmattning är alltid för högt och jag har själv varit där. Prestationsprinsessan med ett ständigt leende på läpparna, jag hade svårt att säga nej och sätta nödvändiga gränser. Mycket var roligt, nytt och spännande och jag trodde att orken var oändlig. Det var den inte. Känner Du igen dig? 

Du kan också vara här för att någon i din närhet är sjuk eller mår dåligt. Du kämpar med maktlöshet och försöker hjälpa på olika sätt. Till slut börjar det börjar gå ut över hur du själv mår.  

Det tredje scenariot kan vara att en känsla av tomhet har börjat infinna sig. Ska det vara så här- resten av livet?

Det är svårt att förändras på egen hand. Att ta hjälp, gå på yoga eller klangmassage kan vara ett första steg på vägen. Du är värd det.

Stress bor i huvudet!

Känner du igen tanken att kroppen är en piedestal för vårt (viktiga) huvud? Den som säger att kroppen ska fungera genom att tränas och formas. Det går att prata länge om hur mycket skam och lidande det här leder till men det här citatet blev en ögonöppnare för mig.

Problemet är att en dag går det inte längre. Stress har tagit över ditt liv.

 

Du kan ha:

 • sömnproblem
 • vakna tidigt med snurrande tankar
 • ha ont i mage, rygg eller ha tryck över bröstet
 • blir irriterad över småsaker
 • orkar inte leka med barnen
 • väljer bort sånt du brukar tycka om
 • har svårt att sätta gränser och vara tydlig.

Du har din egen lista. Men det skapas ofta onda cirklar där energin varken räcker till för det du måste göra eller det du vill och längtar efter. Vill du fortsätta leva så?

Min intention är att bidra till ett liv i närvaro, där kroppen, sinnet och själen samverkar i en klarsynt, förankrad och vänlig verklighet. Tillsammans och Tack är några av mina favoritord. Vilka är dina?

 

Jag möter dig där Du är och hjälper dig att utforska ditt nuläge, dina resurser, din längtan och vad det är som hindrar dig.

I det mötet har jag med mig integrerad kunskap om kropp, sinne och själ, hur de fungerar och samspelar. Jag har stor respekt för den mänskliga erfarenheten och arbetar alltid utforskande. Kreativitet, oavsett det är i form av matlagning, trädgårdsarbete eller måleri och poesi, är en viktig ingång i allt jag gör.

Klangmassage

Klangbehandlingen är djupt avslappnande och passar dig som är stressad, är stel och öm i kroppen eller har svårt att sova. Den passar även dig som vill ta hand om dig, få en stund för dig själv och landa i en känsla av välbefinnande. Eftersom sinnet får vila kan du även få nya perspektiv på dig själv, hitta lösningen på en fråga du funderat över eller bli mer klarsynt: se vad som går att påverka eller behöver accepteras. Klangbehandling gör dig inte till en ny person, men det som redan finns där, dina resurser, kan bli mer tillgängligt. Flera klienter berättar att deras röst fått en ny klang, att den håller och bär. Orden klingar sant och de känner en självklarhet, det vi kan kalla pondus eller inre auktoritet. Andra upplever sig som mindre påverkade av sin omgivning på ett positivt sätt, den inre rösten har blivit starkare. Rätt och fel kanske inte längre känns lika viktigt som att mötas och finna det som fungerar och leder framåt.

Poetisk beskrivning: 

Jag slår an mina klangskålar: Klangen vibrerar inuti dig och inuti mig och mellan oss. Det är förunderligt och starkt och jag känner hur, lite i taget, kroppen och sinnet släpper taget. Klangen och dess vibration går inte att motstå, den tar sig fram där det går och utvidgar gränsen för det möjliga. Som vattnet letar den sig fram, mjukt och undfallande och samtidigt sökande och starkt.

Mindre poetiska fakta: Du är fullt påklädd under behandlingen och ligger eventuellt under en filt för att underlätta avslappningen. Skålarna vilar på din kropp och ibland håller jag dem i luften medan jag spelar. Första gången gör jag en standardserie sedan anpassar jag efter dina behov, fysiska mentala eller andliga.

Läs feedback här:

 

 

Praktiska frågor

 

Prislista:

 • Samtal 55 min 750 kr, 75 min 900 kr (live eller zoom)
 • Reducerat pris studerande, senior: 55 min 550 kr
 • Klangmassage 55 min 750 kr, 75 min 900 kr (längre samtal)
 • Reducerat pris studerande och senior 55 min 550 kr 75 min 700 kr.
 • Paketpris 3x 55 min 2 100 kr.
 • Paketpris 3x 75 min 2 550 kr.
 • Från den 22 maj 2023 kan du betala med Epassi- friskvårdsbidrag. 

Adress:

Blecktornsstigen 24, nära Skanstull. Du får en påminnelse med portkod samma dag du ska komma. 

Betalning:

Betala med kort via Zettle eller till bg 411-6216 (Anna Swärd). Du kan få friskvårdskvitto med stresshantering som rubrik.

Bokningsregler:

Avbokning senast 24 timmar innan. Om du missar din tid och ombokar betalar du 250 kr annars utgår full betalning. 

 

Utbildning:  

Certifierad Klangmassör enl Peter Hess® består av 80 kurstimmar uppdelat på 5 block, handledning samt att ge minst 10 dokumenterade behandlingar. Jag gav 175 behandlingar under utbildningstiden i syfte att träna på så många olika personer, kroppar och sinnen som möjligt och blev certifierad den 15/9-2017. 

Se mina övriga utbildningar och certifikat här

 

NYHET: Betala med Epassi.

 

Använd ditt friskvårdsbidrag till något som gör dig gott!

Det utgår en administrationsavgift frånEpassi.  Det innebär att när du betalar med ditt friskårdsbidrag tar jag ut några kronor mer än när du betalar ur din egen kassa.  

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen