Yoga

Yoga för inre frid och fred, för att landa, vila och släppa taget. Välkommen att yoga för att bli mer Du. 

  • Tar stressen över ditt liv eller har du svårt att sova? 
  • Kämpar du med prestation på jobbet, i skolan och hemma?
  • Känner Du att kroppen är stel och hälsan inte så bra som du vill? 

Yoga är verktyg för hälsa, livsglädje och självkännedom. Tillsammans utforskar vi vad som är till hjälp och får oss att växa. Träningen sker på yogamamattan och det vi lär tar vi med ut i livet. 

Välkommen!

Yoga

Mindfulness inspirerad kundaliniyoga:

Ta del av gruppgemenskapen för att upprätthålla goda vanor i annorlundatid. Vi är människor och behöver varandra. När du känner dig stark är det någon annan som behöver ditt stöd, när du vacklar finns en annan där för dig. Dessutom bygger vi gemenskap över tid och rum. Det här leder till att vi blir mer stadiga och klarsynta, och som en följd av det kan vi möta livet som det är Här och Nu. På så sätt är Du och jag med och bidrar till inre frid och fred, och skapar förutsättning för ett hållbart samhälle och en levande planet.

Datum och tid hösten 2022
  • Allhelgonakyrkan onsdagar kl 9.30-10.45 (24 aug -14 dec). Obs Utomhus 7 och 14 sept, höstlov 2 nov.
  • Katarina kyrka onsdagar kl 18-19.15 (31 aug- 14 dec). Obs! Uppehåll 12 okt, 2 nov, 23 nov samt 7 dec då alla lokaler är upptagna. 
  • Yoga digitalt tis kl 9.30-10.45. Anmäl dig så får du länk till zoom. 
  • Avgift 100 kr per tillfälle. 70 kr reducerat pris för den som har begränsad ekonomi oavsett anledning. Betala via swish på plats. 
  • Prata med mig om du vill använda ditt friskvårdsbidrag! Ex Pris 5- kort är 600 kr. 

Anmälan

Du behöver bara anmäla dig till yogan första gången och du kan börja när som helst under terminen. Maila till mig så får du länk till zoom och svar på eventuella frågor. 

Digital yoga

Du kan sitta hemma, på landet eller på jobbet. Det du behöver är en stabil internetuppkoppling, och en dator, mediaplatta, smartphone eller liknande. Under yogan väljer du om du vill vara synlig för mig (och alla andra) eller om du vill vara ”fri från insyn”.

Första gången du ska vara med klickar du på länken i mailet, zoom kommer då att laddas ned till dig. Kontakta mig om du behöver hjälp med inloggning etc. Behöver du extra hjälp finns fina instruktionsfilmer på www.zoom.us. Välkommen!

Om yogaformen

Kundaliniyoga är en enkel och kraftfull yogaform som leder till ökad hälsa, livskraft och självkännedom. Yogan hjälper dig att bli mer närvarande och att möta livet med ett öppet sinne och ett öppet hjärta. Det regelbundna utövandet leder till ökad självinsikt, du får träna på att släppa taget om det som inte längre är till hjälp för att sedan öppna för det som läker och gör ditt liv meningsfullt.  Kundaliniyoga arbetar med hela dig: fysiskt, emotionellt och andligt.

Sagt om yogan i kyrkan

“Att få sitta på yogamattan och omslutas av det vackra kyrkorummet, känna solen strila in genom de höga fönstren, och uppleva Annas trygga vägledning i yogan i denna atmosfär, är magiskt.”

“Att praktisera kundaliniyoga i kyrkorummet är som att två enheter blir ett, hand i handske.  En mer levande hand som gör även handsken levande är den bild som uppstår av upplevelsen. Anna är den person som får detta att hända.

”Ett möte med Gud- i och med mig själv, min kropp-ande och själ, under Annas ledning blir jämförbart med en Allhelgonamässa när den berör som mest. Under ytan- genom ytan  och ut i Rummet. Väl mottagen i kärlek” 

“Anna leder yogan med en lätthet och självklarhet som smittar av sig på mig som deltagare. Jag landar i mig själv och min kropp, öppnar upp och tar emot det jag behöver. Morgonyogan i kyrkan är för mig den finast tänkbara starten på dagen.”

Kundaliniyogan arrangeras i samarbete med Katarina församling. 

Kundalini Lotus
Kundalini Lotus

hösten 202

Yinyoga

YinYoga våren 2022 (hemma i mitt vardagsrum)

Yinyoga passar dig extra bra för dig som är stel efter annan träning eller som som en följd av stillasittande arbete. För dig som upplever mycket stress i tillvaron: gladstress från roliga, spännande saker eller negativ stress orsakad av tidspress, höga krav eller livet själv. All stress påverkar din sömn, dina matvaror och dina tankar. Yinyogan hjälper dig att släppa taget och landa i fokus och klarsynthet och du kommer att sova bättre.    

“To value living in an inclusive and conscious way” 

“Staying connected to what is happening within us without retaliating or abandoning the scene”

Vad är yinyoga?

Yinyoga är en relativ enkel yogaform som kombinerar klassiska yogapositioner med mindfulness och kinesisk medicin.

Du får stanna upp, andas ut och slappna av samtidigt som du med ett vänligt, lätt nyfiket sinne studerar vad som sker. En viktig aspekt är att träna på att inte kritisera eller bedöma och att upptäcka när det är just det du gör. Det här kan jag uttrycka som att du får se dig själv med snälla ögon och acceptera ditt läge, din stelhet och alla dina tankar. Med andra ord får du träna självacceptans och självmedkänsla.

Inga konstigheter

Alla positioner är liggande eller sittande, många känner igen sig från vanlig träning eller Friskis och Svettis. En viktig skillnad är ditt fokus som är inåtriktat, att du inte kämpar eller pressar på för att bli vigare.  I yinyogan stannar vi i positionera längre än i ”vanlig” stretch. Genom det  aktiveras kroppens bindvävnad och den upplevda känslan kan vara att det blir mer rörelseutrymme i dig. Känslan är att du blir full av energi samtidigt som sömnen ofta blir djupare. Tänk att få vara pigg på ett samlat, grundat och förankrat sätt.

Hur är jag, Anna, som ledare?

Som ledare lägger jag mycket fokus på att du ska hitta rätt i positionerna, använda kuddar eller andra props. Syftet är att du kan slappna av så mycket som möjligt i hela kroppen. Jag guidar dig att hitta Din egen takt, och samtidigt visa var det finns möjlighet till växande. Dessutom guidar jag till medveten närvaro utifrån min långa meditationserfarenhet.

Jag har goda kunskaper om anatomi hämtade inte bara från yogan utan även inom funktionell anatomi från rosenmetoden. Till sist har jag ett opererat korsband och haft flera elever med knä-rygg- och höftproblem samt olika former av ångest och nedstämdhet.  Det här har gjort att jag behövt lära mer om hälsa ur ett holistiskt perspektiv för att kunna en hög kvalitet som lärare.  

Yinyoga-klasser och retreat

Måndag klockan 18.30-20. Sedan den 23/12-2021 finns det 2 platser,  föranmälan är nödvändig. Du betalar 200 kr per gång, 180 kr om du är studerande eller pensionär.  Klippkort finns (5 ggr 950 kr/ 850 kr). Fri avbokning till kl 12 samma dag. Mattor, bolster och kuddar finns att låna.

Mini- Retreat: lör den 20 nov kl 10-16 och tis 28 dec (uppskjuten på grund av pandemin- nytt datum kommer)

En dag för att landa i kroppen och låta tankarna stillas. I november ligger fokus på att smälta intryck, medan decemberdagen ger tid att reflektera över året som gått och bjuda in 2022.

Två längre yogaserier varvas med meditation inne och ute i parken. Sopplunch med hembakat bröd ingår i avgiften 850 kr. Vid användning av friskvårdsbidrag Actiway tillkommer 100 kr. Anmälan och avbokning senast den 17/11 resp 25/12 kl 18. Vid senare avbokning får du betala 350 kr. 

Maila till mig för att boka plats och om Du vill veta mer. Välkommen!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.