YOGA

Yoga hjälper dig att stanna upp, komma ihåg att andas och se klarare. Yogan tar dig från huvudets tankar ned i kroppen där vi känner våra känslor. Det är en resa från Jag till Vi. 

yinyoga

Yinyoga

passar extra bra för dig som är stel efter annan träning, av stress eller att du sitter mycket på jobbet. 

Vet Du att ”glad stress” från roliga, spännande aktiviteter påverkar dig på samma sätt som negativ stress orsakad av tidspress, höga krav eller livets påfrestningar? Det var nytt för mig!

Yinyoga hjälper dig att bli mer klarsynt och fokuserad. Du kommer troligen att sova bättre och slipper vakna tidigt på morgonen med snurrande tankar. 

Du kommer också att bli mer medveten om vad som är viktigt i livet. På så sätt bygger vi en hållbarare, mer mänsklig och fredlig värld. 

Vad får du uppleva i yinyogan?

”Slappna av och andas ut” kan vara det första du hör. Har du mycket runt omkring dig kan de orden vara både utmanande och tilltalande. Där börjar träningen på att inte sträva efter att bli bättre och snabbare (det är Yang).

Du blir både starkare och mer fokuserad genom att stanna upp i utvalda positioner?  Det låter som en illusion, eller hur? 

Yinyoga är en kombo av  klassisk hathayoga, mindfulness och kinesisk medicin. Du ligger eller sitter och stannar 3-5 min i varje position.

Du får träna på att inte döma eller kritisera och hitta ”rätt” utmaning, den som får dig att växa.  

”To value living in an inclusive and concious way”.

 

”Staying connected to  what is happening within us without retaliating or abandoning the scene”

 

Sarah Powers Yinyoga

Släpp det gamla året och bjud in det nya: 

yinyoga retreat tors 4 jan kl 10-16.

 

Inbjudan till dig som vill dyka djupt in i kroppen och sinnet. Du kommer att få sträcka ut hela dig, i olika riktningar och dimensioner. Säkerligen kommer ditt huvud med alla tankar få uppleva en känsla av befrielse. Inget viktigt försvinner men du kan bli mer klarsynt och fokuserad på ett vänligt och grundat sätt. Mellan de två yogaserierna äter vi hemlagad soppa tillsammans, vilar och går promenad i parken. 

Tid: kl 10-16

Avgift 750 kr för program och sopplunch med bröd och ost. Är du studerande, senior eller sjukskriven kan du betala 700 kr. 

Plats: Söder nära Skanstull i mitt vardagsrum. Du får adress och portkod vid anmälan. Det finns plats för 4-5 personer med yogamattor, bolster och filtar till alla. 

Maila din anmälan till anna@annasward.se senast mån den 1 jan.

Det kommer fler datum under våren. Anmäl dig till mitt nyhetsbrev så blir du först att få inbjudan! 

Min bakgrund inom yinyoga:

Efter flera år av enbart kundalinyoga blir jag nyfiken på Yinyoga och går min lärarutbildning för Magdalena MacWeld 2015.

För mig är mötet med yinyogan en av de starkaste vändpunkterna i mitt liv. Jag gör en helomvändning från prestation och stress till att uppleva hur det känns att vara mer närvarande, grundad och klarsynt. Livet blir lättare att leva och jag känner mer glädje, förundran och tillit. Yinyogan hjälper mig också att se vad jag kan och vill bidra med till min omvärld. Det är stort!

Magdalena McWeld har skrivit böckerna ”Vila dig i form” och ”Vila dig starkare” för dig som vill prova på egen hand och bli inspirerad. 

Kundaliniyoga

Yoga för inre frid och fred, för att landa, vila och släppa taget.

 

Kundaliniyoga med mig passar bra för dig som försöker hantera din stress. Du kan vara på väg mot utmattning eller vara på väg tillbaka.  

För att stötta dig lägger jag extra fokus på kroppsmedvetenhet och på att träna på att hitta dina gränser. På yogamattan handlar det om att bli medveten om när du pressar på för mycket (och när du undviker att utmana dig även om det skulle leda till växande).

Yogaformen innehåller mycket sittande enkla positioner där du andas i takt. Det här ger en djupgående effekt även om det på ytan kan verka enkelt. 

“Att få sitta på yogamattan och omslutas av det vackra kyrkorummet, känna solen strila in genom de höga fönstren, och uppleva Annas trygga vägledning i yogan i denna atmosfär är magiskt.”
yoga
Jenny
Yogalärare

Mindfulness inspirerad kundaliniyoga:

 
Du får göra yoga i det ljusa och vackra kyrkorummet i Katarina kyrka. Det ger en extra dimension till yogan och många upplever att savasana, den stilla vilan, blir djupare i det starkt hållande rummet. Här finns plats för allt mellan liv och död, brukar jag säga. 

När du känner dig stark är det någon annan som behöver ditt stöd, när du vacklar finns en annan där för dig. Det här får du också uppleva när du kommer!
 

Våren 2024

Katarina kyrka måndagar kl 18-19.15. 8 januari till den 17 juni 

  • Uppehåll 25 mars, 1 april samt 13 maj.

  • Fler ändringar kan komma om kyrkan behövs för rep inför konsterter.

  • Avgift 100 kr per tillfälle. Betala med kort på plats.
  •  70 kr reducerat pris för den som har begränsad ekonomi oavsett anledning.  
Epassi friskvårdsbidrag:

Prata med mig om du vill använda ditt friskvårdsbidrag! Ex Pris 3- kort 350 kr. 5- kort 575 kr.

Köper du klippkort gäller det SAMMA TERMIN eller efter egen överenskommelse. 

Anmälan

Du behöver bara anmäla dig till yogan första gången och du kan börja när som helst under terminen. 

“Anna leder yogan med en lätthet och självklarhet som smittar av sig på mig som deltagare. Jag landar i mig själv och min kropp, öppnar upp och tar emot det jag behöver. Morgonyogan i kyrkan är för mig den finast tänkbara starten på dagen.”
yoga
Lotta
Coach

Om yogaformen

Kundaliniyoga är en enkel och kraftfull yogaform som leder till ökad hälsa, livskraft och självkännedom. Yogan hjälper dig att bli mer närvarande och att möta livet med ett öppet sinne och ett öppet hjärta. Det regelbundna utövandet leder till ökad självinsikt, du får träna på att släppa taget om det som inte längre är till hjälp för att sedan öppna för det som läker och gör ditt liv meningsfullt.  Kundaliniyoga arbetar med hela dig: fysiskt, emotionellt och andligt.

Jag är certifierad kundalinyogalärare sedan maj 2012 och har sedan dess ledit yogaklasser, ordnat yogadagar i Stockholm och yogaveckor i Grekland. Sedan pandemin är grupperna mindre än tidigare och jag hoppas att flera hittar tillbaka!

Digital yoga  (paus på obestämd tid från den 31 okt 2023) 

För dig som har svårt att få ihop tiden, inte vill resa, och för dig som mår bättre av att delta i en grupp i din egen hemmiljö. Flera som är högsensitiva upplever det som befriande att slippa förhålla sig till alla andra i rummet.

En stor fördel är flexibiliteten. För det första kan Du sitta hemma, på landet eller på jobbet, något som innebär att du kan ta med dig yogan överallt. Den andra fördelen är att det är lättare att upprätthålla din rytm, du är välkommen när du kan och vill vara med.  Det tredje är du kan välja om du vill vara synlig för mig (och alla andra) eller om du vill vara ”fri från insyn”. Inga mer tankar om hur du ser ut eller att alla andra kan!  

Du behöver ha en stabil internetuppkoppling för att kunna vara med via zoom. Använd din mediaplatta, dator eller mobil. Du får länk till zoom när du anmäler dig!

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen