hem yoga samtal

Nytt år, nya löften?

Ett nytt år i klocktidsräkningen.

Jag lyssnar till en roman som utspelar sig i 1600-talets England. Resan går till Paris och det är noga att byta kalender eftersom varken datum eller tid är samma i de båda länderna. Ett brev som skickas från Paris kommer fram ”före” datumet faller in i England. Så udda, kanske du tänker. Det gjorde jag.

Det går säkert att googla på när tid och datum samordnas men det är inte min poäng. Istället att det som vi kommer överens om, det vi ser, hör och kan läsa oss till, är lätt att ta för givet. Att det alltid varit så och alltid kommer att fortsätts så. 

Men så funkar ju inte livet och verkligheten.

Tur är det, säger den som överlevt en tid av sjukdom, sorg eller förödelse, Tack att det nya livet, hur det än ter sig, är något annat. 

Den som genomgått en smärtsam separation kan längta tillbaka till när allt var som förut. Kanske till förälskelsens rosaröda skimmer och långa nattliga samtal. Hur det var innan….

En lika smärtsam separation kan även följas av en lättnadens suck. Tack att det äntligen är över, det som inte blev som jag tänkt. 

Vi vet inte vad som sker i någon annan. Jag vet inte hur du upplever ditt liv eller vad du behöver. Vi kan gissa och tro att vi vet men gissningslekar håller inte. Det kan krävas lika mycket mod att fråga vad någon behöver som att svara.

Låt oss vara modiga tillsammans!

nytt

Jag älskar frågor!

DilemmaLek heter en av mina nya kortlekar. Länge har jag längtat efter att samla ihop mina frågor för att använda i olika samtal. 

Du som var med på ”Samtal vid köksbordet” 30 december fick uppleva en annan kortlek. Där finns frågor om året som gått tex Vad har du gjort bättre än förut? Frågor som tittar framåt: Vad längtar du efter att uppnå? Finns det något du vill bidra med?

Vad är ett Dilemma?

Jag tänker något som är mindre akut eller allvarligt än ett problem, men ändå värt att lägga lite tid och eftertanke på. 

Det behövs ingen kortlek för att ställa frågorna men det känns gott att ha något att hålla i. Och, förutom det, får bilderna inspirera. 

När vi ställer frågor och försöker svara så gott vi kan, kan vi också upptäcka vad det inte finns något svar på. Det vi behöver acceptera och lämna över. 

Vilken är din viktigaste eller vackraste fråga idag? 

KyrkYogan har börjat

  • Måndagskvällar kl 18-19.15 i Katarina kyrka.
  • Ingång genom Norra porten ute på Högbergsgatan 13 kl 17.45.
  • Avgift 100 kr per gång. Betalas med kort från 22/1.
  • Ha gärna varma kläder om du är frusen. Det är stengolv i kyrkan.
Vi gör en serie för det instinktiva jaget: hjälpa till att släppa gamla mönster, strategier och reaktioner samt effekterna av stress, rädsla och oror i kroppen och sinnet. Vi gör det genom att stärka den fysiska kroppen och vår mentala uthållighet. Bli lite mer robust och bygg både inre och yttre styrka. 
”Jag känner mig som ett träd med djupa rötter” sa två kvinnor efter måndagskvällen. ”Stark och närvarande” sa en annan. 
 

Välkommen du också! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen