Yinyoga

Yinyoga passar extra bra för dig som är stel efter annan träning, eller som en följd av för mycket stress i tillvaron samt om du sitter mycket i jobbet.

Vet du att glad stress från roliga, spännande aktiviteter påverkar dig på samma sätt som negativ stress orsakad av tidspress, höga krav eller livets utmaningar? Det var nytt för mig!

Yinyoga hjälper dig att släppa taget, att landa i fokus och klarsynthet, och Du kommer troligen att sova bättre än på länge och slipper vakna tidigt på morgonen med tankar som snurrar. 

Yinyoga ökar din medvetenhet om vad som är viktigt i livet. På så sätt bygget vi en hållbarare, mer mänsklig och fredligare värld. 

yinyoga

”To value living in an inclusive and concious way”.

Staying connected to what is happening within us without retaliating or abandoning the scene”. 

Sarah Powers Yinyoga

Vad får du uppleva i yinyogan?

”Slappna av och andas ut” kan vara det första du hör. Har du mycket runt omkring det kan det budskapet både vara tilltalande och utmanande, och där ligger träningen. Inte på att prestera, bli bättre och snabbare (det är yang) utan på att öka Yin: vila, mörker, långsammare och mer inåtvänt.  

Yinyoga en kombination av klassisk hathayoga, mindfulness och kinesisk medicin. Positioner görs liggande och sittande och du får stanna i 3-5 min. Samtidigt så studerar du vad som händer i kroppen och med dina tankar, nyfiket och vänligt. Du får träna på att inte döma eller kritisera och på att hitta ”rätt” utmaning, den som får dig att växa. 

Landa och hitta ny kraft i årets mörkaste tid:
yinyoga retreat lör 25 november kl 10-16

Inbjudan till dig som vill dyka djupt in i kroppen och sinnet. Du kommer att få sträcka ut hela dig, i olika riktningar och dimensioner. Säkerligen kommer ditt huvud med alla tankar få uppleva en känsla av befrielse. Inget viktigt försvinner men du kan bli mer klarsynt och fokuserad på ett vänligt och grundat sätt. Mellan de två yogaserierna gör vi gående meditation ute i parken, äter soppa, vilar och tar hand om oss själva. 

Tid kl 10-16

Avgift 750 kr för program och sopplunch med bröd och hembakad kaka. Är du senior, studerande eller sjukskriven kan du betala 700 kr. 

Plats Mitt vardagsrum på söder nära Skanstull. Du får adress och portkod vid anmälan. Det finns utrymme för 4-5 personer med yogamattor, bolster och filtar till alla.

Maila din anmälan till anna@annasward.se.

Anmälan och avbokning senast ons 22 nov kl 20.Vid avbokning senare får du betala 350 kr.

Yinyoga-klasser på Södermalm 

Det ger så mycket att träna regelbundet i en liten grupp, mer tid för frågor och funderingar förutom att störningsmomenten är färre. Du som är högsensitiv kommer att uppskatta det här!

Vissa torsdagar kl 18.00-19.30. Det finns 4 platser och du anmäler dig från gång till gång. Du betalar 200 kr per gång. Klippkort finns (5 ggr 950 kr/ 850 kr). Fri avbokning till kl 12 samma dag. Mattor, bolster och kuddar finns att låna.

Anmäl dig genom att maila: anna@annasward.se

Anna Juli 2015
Kundalini Lotus: klicka på bilden om du komma tillbaka till kundaliniyogan

Min bakgrund inom yinyoga:

Jag gick min lärarutbildning för Magdalena McWeld 2015. Du kan känna igen henne från boken ”Vila dig i form med yinyoga” och många somnar till hennes röst i appen med samma namn. 

För mig är mötet med yinyogan en av de viktigaste vändpunkterna i mitt liv. Jag gör en helomvändning från prestation och stress till att uppleva hur det känns att vara mer närvarande, grundad och klarsynt. Livet blir lättare att leva och jag känner mer: glädje, förundran, tillit. Yinyogan hjälper mig också att se vad jag kan och vill bidra med till min omvärld. Ett annat sätt att beskriva det är att kunna tillämpa det som flygvärdinnorna säger på planet: Först ta hand om dig själv, sedan hjälpa andra. Det är stort!

handstickade schalar

Handstickade drömmar

Vill du se mina handstickade schalar? De är lätta, vackra och helt underbara att ha efter yogan, under meditation. Klicka på bilden så kan du läsa mer och beställa.

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen