Att leva helhjärtat

Att leva helhjärtat
Mandalan Flower of Life i blått.

Att leva helhjärtat: det låter så vackert. LEVA inte bara överleva, HEL i motsats till att känna sig splittrad och ofokuserad, HJÄRTAT inte bara hjärnan.
Den sista tiden har jag haft anledning att utforska tekniker för att skapa distans till våra tankar: kritiserande, dömande, katastroftanker mer flera. Bakom dessa tankar kan jag ana, och ibland nästan ta på, en djup längtan efter att leva ett sant och äkta liv, baserat på vad som är viktigt och värdefullt. Med andra ord: Att leva helhjärtat.

Boktips

Brené Brown, amerikansk forskare och författare har skrivit flera böcker och talat om både sårbarhet och att leva helhjärtat.  Hennes första TED-talk som du kan se nedan har spridit sig som en löpeld över världen. Har Du inte sett videon eller någon av hennes böcker så kan jag varmt rekommendera. Det är viktiga frågor om den mänskliga samvaron som hon tar upp, och i en tid där vår (välputsade) yta får mycket fokus är hon en välkommen, klargörande röst.

Början på den här texten om att leva helhjärtat skrev jag 2017 och den är fortfarande aktuell för mig. Livet fortsätter att erbjuda både utmaningar och glädjeämnen, många läromästare har passerat de senaste åren med pandemin som den kanske mest genomgripande. Vad gör Du för att undvika att hamna i rädsla, oro och maktlöshet? Vad gör Du för att leva på ett sätt som du finner meningsfullt, rikt och utvecklande? 

Mitt åtagande

Jag finns här för dig som vill utforska dina frågor och svar, med orden som verktyg i samtal och bortom orden i klangmassage och yoga. Du kommer inte att få några råd men ibland några rörelser att prova när ryggen är trött och axlarna stela. Jag möter dig med respekt, bidrar med all min kunskap och erfarenheter som ledare, yogalärare och coach. Att få möt dig och att få se dig utvecklas ger mening till mitt yrkesliv.

Välkommen att boka tid i kalendern!

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen