Mitt år med klangmassage

”Under perioder så har jag upplevt gong-klanger under olika yogapass och upplevt det mycket positivt. Så när jag hörde att Anna arbetade med klangmassage så blev jag väldigt nyfiken.

Mitt eget mål mad klangmassagen var från början att kanske få uppleva ett lugn och en närvaro i min kropp.

Efter min första klangmassage promenerade jag hemåt, jag kände mig stadig och lång. Jag kände en liten trötthet i ryggen. Efter en stund så mötte jag en arbetskamrat, hon frågade med förvåning; ”Vad har du gjort, var har du varit? Det lyser om dig!”

Dagen efter kände jag mig mycket lugn och samlad. Jag hade haft lite ont i en häl, men nu kändes den bättre.

Efter den andra klangmassagen kände jag mig alldeles lugn, som om jag befann mig i en bubbla. Jag funderade igen över varför jag går på klangen, och kommer fram till att jag tror att den kan hjälpa mig under en period av stora förändringar.

Vid det fjärde tillfället kände jag en djup avslappning, framför allt när jag låg på rygg, då kunde jag inte minnas efteråt hur klangskålarna hade låtit. De närmaste dagarna efteråt sover jag som en stock. Jag uttrycker mig lugnare och tydligare än vanligt på mitt arbete. Matsmältningen fungerar mycket bra!

Under perioden med klang, märker jag att jag inte får huvudvärk så ofta, andra verkar ha väderhuvudvärk, vilket jag också brukar ha, men jag får det inte nu.

Det känns som om jag har fått en linje, en slags mittpunkt inom mig. Jag har ett fint flow på mitt arbete och är hälsosamt trött på kvällen. Sömnen har blivit bättre. En natt när jag ändå vaknade, tänkte jag på skålarna, ”ställde” en på min rygg i tanken, somnade om direkt!

Vid senare klangtillfällen upplevde jag väldigt tydligt hur negativa tankar försvann efter klangen. Jag kanske kände mig tyngd av något innan klangen, men några timmar efteråt var tankarna lätta och luftiga igen.

Kanske var det åttonde/nionde gången som hela bröstkorgen, halsen och nacken kändes totalt avslappnad efter behandlingen. Jag hade en öppen känsla, där bröstkorgen kändes öppen och bred. Ibland kändes ryggslut och höfter mer rörliga och mjuka efteråt.

Vid tionde tillfället var jag arg när jag kom och glad när jag gick hem.

Vid ett senare tillfälle när jag var påverkad och orolig kring släktings ohälsa, blev jag lite yr och trött på vägen hem. Somnade redan klockan sju på kvällen och sov hela natten. Piggare dagen efter. 

När jag hade gått på klangmassage i ett år, så kunde jag känna mig otroligt stadig och lätt efter en behandling. 

Vid några tillfällen kunde jag märka att jag sov väldigt djupt, ”långt nere i de inre oceanerna”, då kände jag mig ganska trött några dagar och behövde promenera och varva ner för att bli pigg igen.”

De förändringar som jag stod inför när jag började klangen har fungerat mycket bra för mig. Jag har gått igenom dem utan omskakande känslor eller stress, allt kändes rätt och bra.

”Mitt år med klang” Lärare, skrivare, målare, kundaliniyogautövare, 62 år. Nedtecknat feb 2020.

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen