Meditation torsdagar

”Anna guider meditasjoner på en unik og varm måte. Jeg opplever at hennes stemme (røsten) og tempo (rytme) i seg selv gir ro og trygghet. Dessuten erfarer jeg hver gang at Anna bygger opp meditasjonen på en slik måte at jeg kan hvile  i strukturen. Hennes lange erfaring som yoga- og meditasjonslærer har formet en kompetanse som inngir tillit. Du merker umiddelbart at dette er kvalitet.

En times meditasjonsstund kan f.eks.bestå av bevegelse til musikk, enkle yogapusteøvelser, hjertemeditasjon, stille meditasjon og fokus på noen viktige begreper som fred, kjærlighet, liv. Rekkefølgen på dette er ikke tilfeldig, men legges opp slik at øyeblikket kan utvide seg mer og mer, og nærværet bli dypere. Anna skaper en egen form som gjør en meditasjonsstund med henne helt unik.” 

Mette Jorunn Lunåsmo   Mindfulness Oaser (nov 2021)

Meditation har många positiva effekter, varav en är känslan av närvaro, en annan är att din förmåga till medkänsla med dig själv och andra ökar. Det finns många olika tekniker för meditation så ge inte upp om du tycker att det är svårt. I den här grupper varvar vi mantrameditation, tyst meditation, gående meditation med mera. Gruppen passar dig som försöker att få livspusslet att gå ihop och uppskattar att du slipper en tidskrävande resa till och från meditationen. Den passar också för dig som är högsensitiv och föredrar miljön hemma där du kan påverka mängden intryck. Min önskan är att gruppen landar på ca 10-12 personer för att bevara känslan av intimitet samtidigt som storleken bidrar till kontinuitet. 

Start torsdag 26 augusti kl 19-20. Avgift 75 kr för alla, den som vill får betala mer. Du anmäler dig här och får länk till zoom.

 

Träpallen, en kär gammal vän. Du kan lika gärna sitta på en vanlig stol.

Ett inre möte

”Du ska avspegla Universums skönhet” följt av ”Du behöver putsa din spegel”.

Budskapen kom till mig 2010 under en meditation om Kallelse. Psykosyntesterapeuten Will Parfitt guidade och jag upplevde att jag satt på en kamel i öknen under stjärnorna. Mitt inre var mörkt och jag minns att jag tänkte att jag nog ingenting skulle se men att det var ok ändå. Då hörde jag rösten, den som tydligt och klart sa: Du ska avspegla universums skönhet. Men hur då, hann jag tänka och litet vilset undra. Sedan kom nästa budskap: Du behöver putsa din spegel. Sammantaget hjälpte meditationen mig att se att det fanns en kallelse, ett syfte i mitt liv, men även att jag inte behövde vara färdig, perfekt eller ens förstå hur det skulle gå till att nå dit. 

Sedan dess har jag på olika sätt putsat på min spegel. Jag har yogat och mediterat och fått uppleva klangskålarnass helande bortom kropp och sinne. Min tacksamhet är stor och känslan av förundran bara ökar. 

Tillsammans

Storheten i gruppen som håller, stöttar och påminner kan inte underskattas. Hur många gånger har du inte på egen hand försökt att förändra ett beteende eller skapa en ny vana? Den avgörande nyckeln tillf framgång kan vara att ha någon som väntar på dig och också behöver att du är där. Enkelt uttryckt så hjälper vi varandra att växa i medvetenhet, medkänsla och närvaro. Ställ dig gärna frågan: Vad skulle det ge dig att ha hjälp och stöd att etablera en regelbunden meditationsvana? 

Vill Du inte sitta stilla? 

Om du upplever att meditation är allt för stillasittande är du välkommen att prova min meditativa mindfullness inspirerade kundaliniyoga. Du kan välja digitalt på tisdagar kl 9.30-10.45 eller live i Allhelgona kyrkan onsdag kl 9.30 eller Katarina kyrka kl 18. Läs mer om yogan

meditation Kreta
Meditation på Kreta under en yogaretreat 2019

I yogan kombinerar du rörelse och meditation. Enkelt uttryckt hjälper rörelserna dig att landa i kroppen, sträcka ut bindväv och muskulatur samt öka energiflödet i kroppen. Meditationen hjälper dig sedan att reflektera, släppa taget och på så sätt bli mer klarsynt. Till att börja med kan du läsa om den meditativa Yinyogan här. 

Till våren kommer nästa retreat och du som prenumererar på mitt måndagsbrev får veta datumet först!

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen