Mer om glädje

mer om
Glädje för oss samman. Vad känner Du glädje över just nu? 

Först vill jag säga Tack för alla svar på förra veckans brev som fick mig att vilja skriva mer om glädje. 
Några svar var korta och andra var längre, och jag blir glad över att min inbjudan till delad reflektion verkar falla i god jord. 

Jag fortsätter lite och funderar: Vi som har levt nära sjukdom eller missbruk, lika väl som i tysta stränga miljöer med mycket regler för rätt och fel, verkar ha svårt att hitta fram till den medfödda glädjen. På samma sätt som med längtan är glädje en muskel som behöver användas regelbundet för att inte förtvina. Den inlärda glädjen är något helt annat, den som får ett artigt leende att stelna på läpparna. Men hur är det att ”provle” lite grann? Tänk om den lilla rörelsen med läpparna får något att börja hända? 

När jag var i 20 årsåldern tänkte jag ofta att jag hade en lite sorgsen grundton, att vara glad kanske inte kom så naturligt till mig. Många år senare under en meditation såg jag min inre glädje träda fram i solar plexus, som en strålande gul sol. 

Har din uppfattning om glädje förändrats över tid? Hur då? 

Jag vill också tacka speciellt för den video A sände där Dalai Lama talar om att leva tillsammans. Du får uppleva 3 minuter fyllda med betydelse, varje ord är värt sin vikt i guld. Se den och dela den gärna!

Är det mycket som pågår i ditt liv? Eller för lite? 

Med mig kan Du prata om glädje eller sorg och lära dig mer om hur du kan hantera snurrande tankar, svårigheter att sova etc.

Jag är utbildad coach och terapeut och inkluderar gärna kroppen i samtalet. Varför då? För det första: i kroppen finns våra känslor och minnen och speciellt det som inte blivit klart. För det andra är vår hjärna är designad att memorera det som är farligt eller kunde gått fel. Den plockar gärna upp känslan av fara ur vårt medvetande när något händer och vi reagerar automatiskt. Därför behöver vi träna på att se klart på vad som händer, till exempel genom att ta hjälp av andningen för att skapa lugn och överblick. För att sedan skapa nya förhållningssätt och strategier som fungerar i vårt liv nu. Jag hjälper dig genom att lyssna och ställa kraftfulla frågor. Läs gärna mer om Här och Nu-samtal 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen