Inspiration

Inspiration

Inspiration: Att andas in det som tänder ljuset i ditt hjärta: Det som får dig att vakna om morgonen, kanske med ett leende på läpparna eller med en känsla av Nu, Nu är livet. Just idag!

Inspiration

Vad gör dig inspirerad och vad är inspiration? 

Jag börjar leta i engelska synonymordboken och hittar genius, motivation, insikt, entusiasm, vision, influens med flera. Där finns också motsatserna; hinder, realitet, sanning, (att känna sig) nedslagen och nedstämd. 

Som yogalärare talar jag ofta om andningens olika aspekter och faser. Att andas in för att fylla på med nytt syre och energi och andas ut för att bli av med kroppens restprodukter, för att släppa taget och slappna av. Till slut, när faran är över, andas vi ut. Varje andetag är en ny början. 

Det börjar med att jag får bilden av en cirkel där jag andas in och tar emot nya idéer och visioner, andas in motivation och entusiasm. Med andra ord: Tänder lågan och hittar kraften. 
I utandningen får jag lämna över allt som är färdigt och som små paket lägga det bakom mig. Jag får också bilden av en inre dusch där jag tar emot det jag behöver, låter vattnet skölja igenom mig och sedan rinna ut. Tillsammans kan bilderna klinga an till upplevelsen av att vara en levande människa som både tar emot och ger tillbaka. 

Hertha Hillfons skulptur

Den vilande flickan på bllden visualiserar en sak jag behöver för att kunna bli inspirerad. Att få vila, som i att tömma hjärnan på intryck för att ge plats åt det som klingar an och öppnar mina sinnen. 
När hjärnan är full av tankar som snurrar, när livet går på högvarv (eller inget alls pågår och ångesten tar över) då är det fullt och finns inte plats för mer. Inte ens för den vackra, goda, underbara inspirationen.

Vila är ett sätt att tömma det fulla glaset. Fysisk rörelse kan vara ett annat, gärna den typen som är lite mer komplex än att promenera. Dans, QiGong, Yoga, gympa eller att göra balansövningar. Du kan också prova att klottra eller rita bokstäver upp och ned. Använd din fantasi, det gäller att hitta saker som du tycker om att göra och kräver ditt fulla fokus. 

Varför är det här viktigt? Varför behöver vi inspirationen?

För att våra nära och kära och vår jord behöver att vi vågar tänka nytt för att skapa ett mer inkluderande samhälle där vi använder våra resurser på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Jag tänker att allt börjar i det lilla, det börjar som en impuls i ditt hjärta och i mitt hjärta. Den impulsen får sprida sig vidare, som hjärtslag eller ringar på vattnet. Tillsammans bidrar vi till en bättre värld. 

Vad vill du låta dig inspireras till idag? Skriv gärna en rad och berätta! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen