Bra vibrationer

vibrationer
Saying Yes to Life and to being an artist

Allt är vibrationer

kanske någon säger till dig med lite mystisk röst. Vad betyder det egentligen? 

Från grundskolan kommer jag ihåg att atomer, elektroner och annat rörde sig i förhållande till varandra. Ganska abstrakt men roligt att rita upp och måla. Under gymnasiet började nya partiklar dyka upp, det som förut ansågs vara den minsta partikeln var inte längre så liten. Så har det fortsatt, med hjälp av allt mer avancerad teknik har det vi ser kunnat bli mer synligt i mindre och mindre beståndsdelar. Rörelsen mellan partiklarna kan både påvisas och mätas, och vi vet att partiklar som en gång mötts har ett ”minne” av varandra. 

Den här ständiga rörelsen i det lilla bildar en större rörelse, som blir en del av något ännu större och till slut något som du och jag kan uppfatta i våra egna kroppar och mellan oss. Du som är mer sensitiv plockar upp det här med alla dina sinnen och kan bli överväldigad av tusenmiljontals intryck, vibrationer.

Att vara högsensitiv

20-25 % av världens befolkning tros vara högsensitiva och har haft en viktig roll i att uppfatta potentiellt farliga situationer. Trots det har vi blivit kallade överkänsliga och tillsagda att inte vara så sjåpiga. Vi kämpar, skäms och tar oss i kragen, så klappa dig gärna på axeln och var lite stolt för Du behövs fortfarande.

Bra vibrationer kan Du åstadkomma själv! 

Forma en ton och känn hur den vibrerar i övre munhålan. Ta gärna en lägre ton och låt vibrationen leta sig nedåt i din kropp, ned i bröstkorgen, magen och kanske ännu längre ned i bäckenet. Håll på en stund och upplev vad som händer. Tar du riktigt låga toner (det kan låta ganska ”skumt”) kan du ofta bryta stress- och tankespiraler.

Vad händer?

Toning och (icke-presterande) sång aktiverar ditt parasympatiska nervsystem (vila, återhämtning, återuppbyggnad och kontakt) via vagusnerven. I det parasympatiska känner vi oss trygga och öppna, knyter nya vänskapsband, vi blir förälskade och skapar nya små liv. Matsmältning, blodtrycksreglering, blodsockernivå. läkning, allt har bättre förutsättningar att fungera. 

Att säga Ja när du verkligen vill något är också ett sätt att skapa bra vibrationer. Vad händer när Du säger ja när det tar emot, när du inte orkar eller inte har tid? Hur känns det då i din kropp? 

Tips på läsning

Ladda gärna ned pdf:en Vattenboken som på ett trevligt sätt visar hur ord och toners vibration påverkar vattenkristaller! Vi människor består av ca 70-75 % vatten så det känns rimligt att anta att vi reagerar på liknande sätt. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen