Nya steg

Tid för förändring

Jag tar nya steg och ber om din hjälp.

I mitten av januari började jag en utbildning till ADHD coach. Det har varit omtumlande, både personligt och kunskapsmässigt. Signalsubstanser, kost, strategier och verktyg: hjärnan arbetar febrilt för att stoppa in allt i rätt fack. På det personliga planet börjar jag minnas händelser och tecken som alla visar hur jag kan se mig själv i ett ADHD-perspektiv. Det är både smärtsamt, klargörande och läkande. 

Det kommer mycket ny kunskap om hur annorlunda ADHD kan se ut för kvinnor. Att klimakteriet och utmattning kan ge upphov till ADHD-liknande symptom var okänt för mig när jag började leta information för ca 2 år sedan.
 

Jag måste erkänna att jag är lite ringrostig i konsten att vara elev. Vår lärare, Anna Hallén, säger glatt att hon tappar all tidsuppfattning när hon föreläser. Jag tänker ”Kul för henne” och stänger ofta av kameran så att jag blir osynlig och kan göra det jag behöver för att hålla fokus, dvs skissa, sticka och röra på mig. 

Vad händer nu?

I december 2024 blir jag certifierad ADHD coach. Den 29 februari börjar jag ta emot träningsklienter. Det här brevet är också en fråga om hjälp att hitta personer att träna på. 

Under flera år har jag fokuserat på yoga och klangmassage. Nu vill jag att samtalet ska ta större plats i min arbetsvecka och jag längtar efter att träffa både enskilda klienter och grupper. 

Vem vänder jag mig till?

Den som har eller misstänker ADHD/ ADD och vill starta sin förändring mot ett enklare, rikare och mer meningsfullt liv. 

OBS! Personen bör vara över 25 år och ha kunskap att ta till sig kunskap och arbeta för förändring. Den som är djupt deprimerad och saknar all energi behöver komma på fötter först. 

Boka tid

Jag har satt upp en enkel bokningskalender. Under mars är priset lägst (200 kr/timme) för att sedan höjas efter hand. För att få det lägsta priset under mars vill jag att du binder upp dig för 2-3 tillfällen. 

Ett första steg kan vara att läsa mer så titta gärna in på min hemsida. Där kommer mer text efter hand. 

Tack på förhand!

Nya steg

Replik: Om vänlighet

Dagen efter min förra text ser jag Anders Hansens nya serie om våra personligheter. Jag hör honom prata om just vänlighet och hör hur han säger att en vänlig person ofta kan uppfattas som mesig, en som har svårt att sätta gränser osv. Kanske hörde jag fel?

Jag tycker om hans program och hur han outtröttligt hjälper oss att förstå mer om hur vi människor fungerar i dagens värld med en hjärna som inte är uppdaterad. Jag uppfattar honom som kunnig, klok och att han har hittat sin kallelse. Samtidigt måste jag försvara vänligheten som det enkla och svåra valet för att bygga fred på lång sikt. Det som är en viktig del av min kallelse. 

Vänlighet och tydlighet hand i hand, sida vid sida. 

Samma dag går jag en promenad i Eriksdalsområdet och passerar bänken på bilden. Någon vill ge mig en påminnelse och jag säger Tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder cookies. Tryck för att godkänna.  

Rulla till toppen